Reactie - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos Pronk - WaarBenJij.nu Reactie - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos Pronk - WaarBenJij.nu

Reactie

Door: Jos Pronk

Blijf op de hoogte en volg Jos

02 Mei 2006 | Frankrijk, Parijs

Vandaag 23 km. Ging om 7.15 lopen en met 2 ¨korte stops¨ was ik er al om 2.00 uur. Het is nog steeds mooi weer en goed om te open. Omdat ik zo vroeg was en er hier uitstekende voorzieningen zijn ben ik gaan wassen e.d. Vandaag besloten alleen mensen te groeten en verder zelf te lopen. Op de 1 of andere manier toch wat last vandaag van mijn linkervoet. Het zou ook te mooi zijn om waar te zijn als het gemakkelijk ging. Als ik de vele strompelaars zie dan loop ik als een kievit.
Gisteren vergat ik op Jan van Dijk en Arthur te reageren maar het doet me goed dat er weer wordt hardgelopen. Ik heb de indruk dat mijn conditie er ook niet slechter op wordt. Waarschijnlijk komt dat omdat mijn lichaamsgewicht en dat van de inhoud van de rugzak afneemt. Inmiddels kan ik de zwevende ribben weer voelen. Dus als ik terug ben ga ik voor de halve marathon binnen de 2 uur en niet meer net er boven. Dat wordt dus doortrainen Jan. Ook leuk van Lars even wat te horen. Hij zal het herkennen. Wat Reinoud betreft ik heb hier nog geen Kever gezien maar zal opletten. Inca ook bedankt voor je reactie. Het is een geweldige ervaring. En als Hans van je weg mag en hij zelf wil moet hij het zeker doen.
Guido: morgen veel succes en gefeliciteerd met de goedkeuring van je eerste hfd. Leuk die tekst van het lied van Acda en de Munnik. Ik herinner me dat ik tijdens het lopen in Frankrijk op een gegeven moment de tekst van Boudewijn de Grooot over de Eenzame fietser aan het omzetten was naar een tekst over een eenzame loper. Dat was op een van de laatste dagen. Ik zal zeker zien de tekst af te maken. Omdat ik de complete tekst niet meer weet zou je deze misschien een volgende keer op willen schrijven op de site. De CD heeft Oscar wel en anders op mijn kamer. Met dank.
Het lopen van de route naar Santiago moet je je voorstellen als de autoroute van de Grand Randonnees. Alles staat perfect aangegeven. Vergissen is haast niet mogelijk. Als je de mens met een oude 2 CV vergelijkt dan zorg je dat die goed onderhouden is nog een vakantiebeurt krijgt en vervolgens hou je het oliepijl en de benzine in de gaten: dwz. brood en water (of wijn). Voor noddgevallen wat extra hulpmiddelen en reserveonderdelen. en het moet lukken tenzij de motor gaat haperen. Maar in dit menselijke geval is dat (nog) niet zo.
Ik moet zo afsluiten, de tijd is om. Foto´s kan ik er niet opzetten. Gegroet.

• 02 Mei 2006 - 15:44

Reinoud:

Ha paps,

Dit keer even een korte reactie. Goed om te lezen dat je nog steeds vrolijk doorloopt ondanks je voet. Hoorde gisteren dat ik staatsrecht gehaald heb, dus op de Academie gaat het voorspoedig. Morgen afspraak bij Implantologie Amsterdam om even mogelijkheden door te spreken voor verwijderen tweede melkkies. Houd je op de hoogte. Sterkte en veel plezier! Rein

• 02 Mei 2006 - 16:26

Tanja Rae:

he Jos denk steeds aan mijn lieve ex- buurman...doen jij wel rustig aan. Hier alles goed en Inka heeft mij net de website gegeven dus nu voel ik wat meer betrokken bij jou grote avontuur. Dus tot gauw Liefs Tanja

• 02 Mei 2006 - 17:17

Didi:

Hoi broertje,
    Fijn dat het zo goed gaat, ook leuk om de reacties van de anderen site-genoten te lezen. Voor morgen een goede loopdag gewenst, ook van Wil, liefs Didi

• 02 Mei 2006 - 17:37

Adri:

Na 4 dagen Londen was het wel even 4 mails van je lezen, leuk hoor om je zo te volgen.Het gaat goed hè met je?
    Boeiend om het geheel zo mee te maken ,lieve Jos veel liefs en hou je taai, Adri

• 02 Mei 2006 - 17:55

Agnes En Tom:

Ha die Jos!

Het is ontzettend leuk om steeds weer jouw enthousiaste verhalen en overpeinzingen te lezen. Je zou er haast zin in krijgen om ook zo'n tocht te lopen!
    Wat een toepasselijk lied van Acda en de Munnik trouwens!
    Liefs.

• 02 Mei 2006 - 21:46

Olaf:

Het is maar goed dat die oude 2CV zo goed onderhouden is - en die linkerpoot daar moet je dan maar even voorzichtig mee aandoen!-)

• 03 Mei 2006 - 10:08

Joke:

Ha die Jos, Fijn dat het allemaal goed met je gaat. Word toch ook wel erg nieuwsgierig naar die route! Verstandig van je om alleen maar te groeten, dat scheelt een hoop tijd.
    Ik blijf je volgen. Sterkte en nog veel plezier.
    Joke

• 03 Mei 2006 - 12:49

Els:

Ha die Jos,
    Een klein berichtje van mij,
    hier nu de 8e op rij.
    Gisteren samen gebeld,
    wel en wee verteld.
    Al is het dan maar even, het is een beetje meebeleven.
    En merken, het gaat ons goed,
    en dat is wat ons goed doet.

Ik geniet van vele zaken,
    en zal er deze weken zeker wat van maken.
    Van velen komt een leuk gebaar,
    de kinderen staan klaar.
    Theater, tennis een etentje erbij,
    de tijd die vliegt voorbij.

De zomer komt er aan, we kunnen weer naar buiten gaan.
    Ons warmen aan de zon,
    in tuin of balkon.
    Je ziet nu bloesem aan de bomen,
    en steeds meer kleur om je heen komen.
    Ik kijk gewoon weer uit naar de dag van morgen,
    maak je over mij dus beslist geen zorgen.
    Liefs E.

• 03 Mei 2006 - 17:44

Guido:

Paps!

Vandaag de tweede testdag, was helaas een beetje ziek, zwak en misselijk, maar denk dat het wel ok ging. Twee rollenspelen, anderhalf uur ouwehoeren met psycholoog en een computertest.. Gezien de reacties zijn er genoeg mensen die met je meeleven!! (Meer dan bij mij ;-) Bij deze de tekst waarom je vroeg:

Jimmy
    Boudewijn de Groot / Ruud Engelander

Hoe sterk is de eenzame fietser
    die kromgebogen over zijn stuur
    tegen de wind
    zichzelf een weg baant?
    Hoe zelfbewust de voetbalspeler
    die voor de ogen van het publiek
    de wedstrijd wint,
    zich kampioen waant?
    Hoe lacht vergenoegd de zakenman
    zonder mededogen die een concurrent
    verslagen vindt,
    zelf haast failliet gaand.

En ik zit hier tevreden
    met die kleine op mijn schoot.
    De zon schijnt, er is geen reden
    met rotweer en met harde wind
    te gaan fietsen met dat kind.

Als hij maar geen voetballer wordt,
    ze schoppen hem misschien half dood.

Als hij maar geen voetballer wordt...

Maar liever dat nog
    dan het bord voor zijn kop
    van de zakenman,
    want daar wordt hij alleen maar slechter van.

Maar liever dat nog...

• 03 Mei 2006 - 20:05

Nanette:

lieve jos, ik was net een sinaasappel aan het pellen en herinnerde me hoe jij me leerde de schil in stukjes aan te pakken, niet lukraak ergens beginnen door je nagel er in te zetten maar met een mesje eerst de snedes te maken zodat je de stukjes schil er makkelijk af kunt halen.
    het geeft minder rommel en je nagels blijven schoon. ik bedacht dat jij onderweg bent en ook stukje voor stukje aan pakt, je hebt de voorbereidingen getroffen en kan nu pellen, stukje voor stukje genieten van je uit gezette plan, hoop dat het net zo goed smaakt als mijn sinaasappel en bedankt voor je levens lessen, van vroeger en nu. kus

• 04 Mei 2006 - 08:03

Tom:

Waar zo'n berichtensite niet goed voor is. Els ik ontdek weer heel andere talenten in je.

• 04 Mei 2006 - 09:20

Jorisca:

Bedankt voor je verslagen,leuk om zo op de hoogte te blijven van je belevenissen.Misschien moet je een dag rust nemen i.v.m. je voet.Nog maar een maandje lopen.Zit er zo op!!!

• 04 Mei 2006 - 14:47

MarijkedeBorst:

Leuk om even wat van je ervaringen te lezen.
    Ik hou het wel in de gaten de komende weken.
    Loop ze en tot horens.
    Dag,
    Marijke

• 04 Mei 2006 - 15:47

Paul:

Hoi Jos,
    Wat leuk om je overpeinzingen zo te kunnen lezen. Vooral je verhaal over die buizerts waarin je je dierbaren in herkende vond ik erg mooi.
    En..misschien bestaat toeval echt niet. Het is in ieder geval goed om vaker stil te staan bij dat wat ons "toevalt". Mijn ervaring is dat als je er op gaat letten, dat er dan steeds meer toevalt, bijzonder he?
    Ik merk dat ik door jouw verhalen vanzelf in een filosofische stemming kom. Ik hou je in de gaten!

groeten van buurman Paul

• 05 Mei 2006 - 19:18

Jorisca:

Jacobus Pronk,waar ben jij nu?Heb al 3 dagen geen nieuwtjes kunnen lezen!!!

• 11 Mei 2006 - 21:01

Tom Blom:

Loop wel een beetje achter met mijn reacties maar he is wel gemeend hoor. Wist niet dat je kon zingen Jos - heeft Guido dan toch van jou.
    Hoe gaat het met je voet
    misschien een beetje overbelasting - de weg zowel rechts als links bewandelen wil ook wel helpen - een been staat steeds een stukje korter zonder dat je dat merkt maar belast wel dubbel.

Sterkte - die Jos toch wat zal je slank zijn na al dat lopen en wat kan een biertje smaken na 40 km nietwaar
    Groet Tommie