Geluk valt je toe - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Jos Pronk - WaarBenJij.nu Geluk valt je toe - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Jos Pronk - WaarBenJij.nu

Geluk valt je toe

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

25 Mei 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Helaas kon ik pas om 10.00 uur in het museum na een goed Engels ontbijt. Het museum was het bezoeken zeker waard maar had mezelf als doel gesteld zeker om 11.00 uur weer op weg te zijn. De omweg via Corbridge was 12 km. Ik moest er dus zeker nog 7 lopen met van die typische Engelse stijgingspercentages. Het begin ging zo goed dat ik zelfs meende op mijn schrden terug te moeten keren toen ik dacht wel te kunnen afsteken. Maar dat druiste tegen mijn principes in en daalde dus weer een stukje om de kaart te blijven volgen. Een paar fantastische foto's van enorme "zwammen" waren het gevolg. Maar toe kwam het ik moest langs een kennel met enorme honden en omdat ik al steeds geen last had zat de Dazer in mijn rugzak. Dankzij de eigenaar die naar buiten kwam ben ik veilig verder kunnen gaan. Toen dacht ik terug aan de boerin in Heddon on the Wall waar ik ook door 4 blaffende honden werd verwelkomd. Toen de eigenaresse de honden tot rust had gemaand en ik de honden even aaide merket ze op: ik vind het leuk om te zien dat u van honden houdt!!
Mijn weg vervolgend door het grasland beloofde niet veel goeds. Slechts een enkel hek, hoog en nat gras, leidde me naar een natturlijke vijver die uiteraard door beken werd voorzien van water. Daar moest ik overheen want nergens waren indicaties voor mijn route. Al prikkend met de stokken en dankzij mijn nieuwe schoenen kwam ik droog over. Je wilt dus niet weten hoeveel tijd dit kost en ik moest nog zo'n eind want vanwege Bankhliday waren de accommodaties die ik belde allemaal vol. OP de route trof ik vroeg in de middag op een terras 2 heren die de hadrian in tegenstelde richting liepen. Zij nodigden hen bij me aan tafel en om een lang verhaal kort te maken: zij hadden overnacht in green Carts (10 min. van de route) Heel geweldig en de mensen haalden en brachten je nog naar de Pub ook om te eten en te drinken. Er was nog plaats!! Wat een geluk. UIteindelijk was ik er pas om half 7 omdat ik nog een Turret (wachttoren) wilde bezoeken en in Chester het museum. 's-avonds gegeten met een Australisch echtpaar "Drunken Pig". Zeer smaakvol. Het vlees viel van het bot. Hoe vol het ook onderweg is ik sliep alleen op een kamer voor 4. Alles met elkaar geluk of niet!

• 13 Januari 2015 - 21:49

Sjaak Trekhaak: